22 Ekim 2016 Cumartesi

İş mi Yok, İş Var da Çalışan mı Yok?

Ekonominin en iyi olduğu zamanlardan ekonomik kriz olduğu zamanlara kadar en çok karşılaşılan bir durum işsizliktir. Mevcut sistem içerisinde işsizliğin sıfırlanması hemen hemen imkansızdır.

Böyle zamanlarda herkesin derdi ve sorusu “İş yok.” serzenişidir. Peki, sayiden vaziyet böyle midir? İş var da insanlar mı çalışmıyor, yoksa iş bulmak gerçekten büyük bir muamma mıdır?
Yapılan araştırmalara göre çoğu zaman iş bulmak olasıdır. İşsizliğin asıl sebebi tasarısız eğitim – öğretim programlarıyla gençlerin iş bulamayacağı pek çok meslek alanına yönlendirilmesidir. Doğru yönlendirilmeler olmuş olsa piyasada pek çok firma da personel bulmak konusunda deşarj olmuş olacaktır. Çünkü bir takım sektörler personele doymuş gibi gözükse de bazıları bunun tam tersi olarak kaliteli personel bulmak da çok büyük zorluklar yaşıyor. O yüzden kimi sektör temsilcilerinden “İş var, lakin çalışan yok.” sözü çoğunlukla duyulmaktadır. Aslında iş arayanların o sektöre yönelik bir eğitimi ve eğilimi olmadığı için sektörün personel açığı ortaya çıkmaktadır.
Gençler, okumuş oldukları bölümlere göre iş bulamıyor. Ön lisans veya lisans sonrası büyük bir yıkım yaşıyorlar. En üretken olunacak çağda psikolojileri yıpranan gençler imalat alanından dışarı itilmektedirler. Bunun yerine devletin ihtiyaç duyulan kurumları gelecek tasarılaması yaparak gençlere yol haritası çıkarmış olsa vaziyet bilindiğinden çok daha fark olabilir. Eğitimini bitiren gençler bir süre kendi mesleklerinde iş aradıktan sonra pes edip değişik mesleklere ve sektörlere yönelmektedirler. Böylelikle aldıkları eğitim bir anda sıfırlanmış oluyor. Bugüne kadar yapılan bu hatadan biran önce vazgeçilmelidir. Gençlerin geleceği bir ülkenin geleceğidir. O yüzden gençlerin muhtemel işsizliği ülkenin geleceğinin de karanlıklaşmasıdır.
 ONLINE İŞ ARAMAK İÇİN TIKLA


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ