27 Kasım 2016 Pazar

Kosgeb destekleri ile bayilik almak mümkün

Kosgeb desteği  ile bayilik alabilen  firmalar artmaya başladı . Kosgeb desteği alarak  iş kurmak isteyen girişimciler artık hazır kurulu işlerde yani bayilik alımlarında da devlet tarafından destekleniyor. Bildiğiniz gibi Kosgeb devlete bağlı bir kurum ve asıl amacı girişimciliği geliştirmek.




Kosgeb destekleri 50 bin lira hibe kredi ve 100 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi gibi desteklerden oluşuyor. Verilen desteklerin nasıl işlediğini ayrı bir konuda değerlendireceğiz.
Asıl konumuz olan Kosgeb destekleri ile bayilik almak için öncelikle franchise firmalarının açıklamalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Bir çok firma bu konuda bilgi vermede yetersiz olsa da bazı franchise veren firmalar bayilik açıklamalarında işlerinin kurulmunda Kosgeb tarafından destek alınabileceğini belirtiyor.

Bayilik için Kosgeb destekleri ve miktarları

Kosgeb destekli bayilik alabileceğiniz bir çok sektör bulunmaktadır. Bu sektörler arasında gıda bayilikleri ön planda olsa da otomotiv ve kozmetik sektöründe de destek kullanan bir çok girişimci bulunuyor. Kosgeb 50 bin lira hibe krediyi kullandırırken burada yapacağınız masrafları faturalandırmanız gerekiyor. Faturalara göre ödeme yapan kurumun işletme açılış desteğinin yanı sıra Kuruluş döneminde makine alımı, Teçhizat alımları, Ofis malzemeleri ve Yazılım Destekleri bulunuyor. Toplam destek miktarı ise 18 bin lira olarak belirlenmiş.
Franchise işletme destekleri olarak ise 30 bin liraya kadar destekten faydalanabilirsiniz. Bu destek aslında İşletme Giderleri Desteği olarak belirtiliyor. Bunlara ilave olarak birde geri ödemeli destek var. Bu oran ise 100 bin lira olarak belirlenmiş. Bu destek aslında sıfır faizli olduğu için ve geri ödemelerinde bir çok kolaylık olduğu için franchise alanların çok işine yarayacak bir destektir.
Bayilik almak istediğiniz firmalara Kosgeb destekleri nasıl kullanılıyor diye sormanızı mutlaka tavsiye ederiz. Firmaların verdiği bilgiler doğrultusunda ise Kosgeb temsilciliklerinden de yardım almanız gerekiyor. Kısaca 200.000 lira olan bir franchise işletmesinin yaklaşık 50 bin lirasını hibe ile 100 bin lirasını geri ödemeli destek ile karşılamanız mümkün. Bu bile sıfırdan iş kuran bir girişimci için çok yüksek oranda bir destek alması demektir.
Kosgeb ile bayilik veren firmalar önümüzdeki yıllarda daha çok artacaktır. Özellikle 2017 yılında Kosgeb destekleri ve miktarları hakkında yapılacak olan açıklamaları yakından takip etmelisiniz.
Kaynak: http://www.bayiliklistesi.com/kosgeb-destekleri-ile-bayilik-almak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ