11 Aralık 2016 Pazar

Satış Ortaklığı Nedir? İşe Yarıyor mu?

İnternet üzerinden kazanç sağlama günümüzde oldukça popüler ve ilgi çekici. Nasıl başlayacağınızı kendi kişisel tercihleriniz üzerinden vereceğiniz kararlar doğrultusunda seçebilirsiniz.


Örneğin anket doldurarak para kazanmak , eğlence alanlarında, mail okuyarak ya da reklam yayınlayarak veyahut forex piyasalarında işlem yaparak kazanç sağlayabilirsiniz. Ancak bu makalemizde internet üzerinden elde edilen daha farklı bir kazanç yolu olan affiliate marketing yani satış ortaklığı üzerinden kazanç sağlama sistemini ele alacağız.
Affiliate marketing olarak bilinen ve dilimizdeki karşılığı satış ortaklığı olan bu sistem tamamen reklam ve pazarlama sistemleri üzerinden dünya üzerinde oluşturulan en büyük ağ sistemi olan internetten para kazanmaşeklidir. Firmalar reklam ve tanıtım faaliyetlerini internetten üzerinden gerçekleştirmektedirler. Bunun sebebi firmaların reklam, tanıtım, fuar ve pazarlama işlemlerini artık internet üzerinden gerçekleştiriyor olmalarıdır. Normalde çok yüksek maliyetlerde yapılan bu işlemler artık internet üzerinden oldukça düşük maliyetlerde yapılabilmekte ve dolayısıyla da firmalar bu işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmektedirler. Bunun bir diğer sebebi ise; internette milyonlarca alıcının bulunmasıdır. Dolayısıyla alıcı kitleye en çabuk ve en kolay ulaşma yolu internettir.
Satış ortaklığı ise internette reklamı yapılan bir ürünün satışına ortak olmaktır. Yani kısacası, satılacak olan ürünün tanıtmına/satılmasına yardımcı olmaktır. Burada reklam animasyonlarını direkt olarak yayınlayarak ve hatta dizayn ederek de reklamcılık alanında kazanç elde edebilirsiniz ama satış ortaklığının temelinde satılacak olan ürünün satılmasına yardımcı olmak esastır. Kısacası siz sadece reklamı ve satışı yapılan ürüne alıcı kitlenin ulaşmasını sağlayacaksınız.
Bu noktada birçoğumuzun aklına bilgisayar yazılım ya da grafik gibi programları bilmem veyahut bir web sitesi tasarlamak için her hangi bir tasarım bilgisine sahip olmam gerekli midir sorusu takılmaktadır. Kesinlikle bu zorunlu bir şey değildir. Satış ortaklığı işini her yaştan ve kesimden insan yapabilir. Bunun için ayrıca yazılım ya da grafik programlarını bilmenize veya bir web tasarımcı olmanıza gerek yoktur. Günümüzde bunun için yönlendirme üzerinde yapılan affiliate marketing yani satış ortaklığı bir web sitesi kurarak üzerinden belirli anahtar kelimeler doğrultusunda ürünün satıldığı siteye alıcıları yönlendirmektir. Bu sebeple bu işi yapabilmeniz için bu anahtar kelimeleri bilmeniz size kazanç sağlayacaktır. Ürünün satışından elde edeceğiniz ücret ise komisyon ücretidir. Burada temel olarak yaptığınız iş, komisyonculuktur.
Ürünün satılmasına ne kadar yardımcı olursanız o kadar kazanç elde edebilirsiniz. Bu sebeple de satışı yapılan ürüne doğru yönlendirme yapmanız size kazandırır ve işinizi kolaylaştırır. Örneğin köpek maması satan bir firma ile bu firmanın ürünü olan köpek maması reklamının yapıldığı siteye sizin herhangi bir sitede ya da kendi sitenizde vereceğiniz anahtar kelimeler sayesinde alıcıların ulaşması, hem firmaya hem de size fayda sağlayacaktır.
Çünkü alıcılar herhangi bir metin içerisinde vereceğiniz anahtar kelimeler sayesinde ürünün satışının yapıldığı siteye yönlenecektir. Bu sayede alıcının reklamı ve satılan ürünü görerek o üründen alış yapması sizin komisyonculuk ücretinizin ödenmesi anlamına gelmektedir. Ürünün satılmasını sağlamanız anahtar kelimeler ve bu kelimelerin ürün satışının yapıldığı siteye olan bağlantısı ile mümkündür. Örneğin bu noktada hyperlink ya da her hangi bir bağlantı veremiyorsanız ya da bunu bilmiyorsanız o zaman diğer internet siteleri üzerinden bunun yapılmasını sağlayacaksınız. Yani web tasarım uzmanlarının yer aldığı sitelere metin göndererek de satış ortalkığı işini yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken anahtar kelime yani yönlendirici kelimelerin doğru seçilmesidir.
Bunun için çeşitli kitaplar ve eğitim dökümanları yer almaktadır. Piyasada bulunan bu çok çeşitli döküman ve eğitim serisinin yanı sıra uzman kişilerden de destek alarak bu işi yapabilirsiniz. Çok şey bilmenize gerek yok ancak her işte olduğu gibi bu işte de püf noktalarını bilmeniz gereklidir. En çok satılan ürünün bilinmesi ve sizin bu ürüne yönelik doğru anahtar kelimeleri seçmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra en çok komisyonculuk ücreti veren firmaları bulma eğilimindedir insanlar. Çünkü temel amaç daha fazla kazanmaktır. Ancak satışı yapılan bir ürünün satıcısından çok üreticisi o ürüne emek vermekte. Bu nokta da hak hukuk ve vicdan konularına dikkat edilmelidir. Ölçülere dikkat edilip doğru bir şekilde iş yapıldığında her iki taraf da kazançlı çıkmaktadır.
Satış ortaklığı için eğer bilginiz varsa ve daha fazla kazanmak istiyorsanız her hangi bir firma ve bu firmaya ait ürün  yada diğer ürünler için reklam hazırlayabilirsiniz. Hatta ve hatta bu reklamları kendi tasarlamış olduğunuz web sitenizde yayınlayabilir ve dilediğiniz ürüne yönlendirme yaparak daha fazla satış ortaklığı alabilirsiniz. Daha fazla anahtar kelime yayınlayabileceğiniz kendi web siteniz size daha fazla para kazandıracaktır.
Satış ortaklığının normal satış ve pazarlama işlemlerinden bir güzel farkı da, alıcılara ürünü satmak için dil dökmemenizdir. Bu sayede siz bir ürünü satmak için müşteriyi ikna etmeye çalışmayacak ve müşterinin türlü sorularına cevap vermek durumunda olmayacaksınız. Siz sadece ürünün satışının yapıldığı yere, müşteriyi spesifik bir ürüne doğru yönlendireceksiniz. Gerisi müşterinin tercihi. Müşteri ürünü gördükten sonra dilerse o ürünü alır dilerse almaz. Bu tamamen alıcının kararına kalmıştır. Ancak alış yapıldığında siz de komisyon ücretinizi alırsınız. Komisyon ücretinizi dilerseniz çek olarak dilerseniz banka hesabınıza yatırılması kaydıyla nakit olarak alabilirsiniz. Seçim sizin.
Satış ortaklığı için bugün piyasada yer alan bir çok çeşitli döküman ve eğitim setleri bulunmaktadır. Türkiye ‘de bu konuda en kaliteli eğitimi GooMass yazarları veriyor. Bu işe başlamak için tercih edilecek yegane kaynağın GooMass olduğunu düşünüyorum.
İnternette milyonlarca alıcının bulunduğu düşünülürse bugün milyonlarca ürün de satışa sunuluyor demektir. Kısacası artık insanların yoğun iş temposu ve vakitlerinin yetersiz olması sebebiyle alış veriş seçeneklerini vakitten kazanmak ya da internetten alış veriş yapıldığı takdirde indirimlerden faydalanmak gibi bir çok amaçla bu yönde kullanmakta ve internette yer alan alış veriş sitelerinden istedikleri ürünlere sahip olabilmektedirler. Bu sebeple internet alıcı ve satıcılar için bulunmaz bir kanyak olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı şekilde aracı kuruluş veya kişiler için de tükenmeyen bir kaynak olarak görülebilir. Satış ortaklığı geri planda yönlendirme işleminden ibarettir.
Satış ortaklığı alabilmek için firmaların belirlediği komisyon ücretleri bulunuyor. Size özel bir satış bağlantısı verilir ve siz belirlenen komisyon ücreti üzerinden alıcıları ürüne yönlendirirsiniz. Alış yapıldığı takdirde firmanın belirlediği oran sizin hesabınızda demektir. Ayrıca bu ürünlerin reklamlarını yaptığınızda, reklamlara tıklanma başına ücret alırsınız. İnternette para kazanma yollarından şuanda en popüleri olan ve bizimde tevsiye edilenler köşesine eklediğimiz satış ortaklığı ( affiliate marketing ) sisteminde en az %5 ile %10 arasında ücret alırsınız. Bir affiliate ağına üye olduğunuzda bu oranın maliyeti düşük ürünlerde %70 lere kadar çıktığını görebilirsiniz. Önemli olan en fazla satılan ürünü bulmak ve bu ürüne yapılacak olan yönlendirmeyi doğru yapabilmek için kritik anahtar kelimeleri belirlemektir.
İnternette üzerinden yapabileceğiniz bir çok evde iş imkanı var. Sabit ve çalışma performansınıza göre evinize ek gelir elde edebilirsiniz. Satış ortaklığı sistemi ise; biraz sabit biraz da sizin performansınızla alakalıdır. Kısacası doğru piyasa araştırması ve bu araştırmanın belirli aralıklarla yapılması sizi en çok satılan ürünlere ve en çok tercih edilen firmalara yönlendirir. Aynı zamanda anahtar kelimelerin dikkat çekebilmesi için de insanların arama motorlarından en fazla aradıkları kelimeleri tespit etmeniz gereklidir. Ve tabiki bu kelimelerden ziyaretçiler çekebilmek için bir siteye ihtiyacınız olacaktır. Tabiki bir web site şart değil. Günümüzde ücretsiz blolarla pek çok kişi bu sistemş uygulayarak para kazanıyor. yakın zamanda affiliate marketing ile zengin olan bir öğrencinin başarısı bir TV programına bile konu olmuştu.
KAYNAK: http://blokcunuz.blogspot.com.tr/2016/10/sats-ortaklg-nedir-ise-yaryor-mu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ