2 Şubat 2017 Perşembe

Kanada Türk İşçiler Arıyor

 Kanada’da Çalışma ve İş Bulma

Kanada’da Çalışma ve İş Bulma Kanada’ya yeni gelenler için en zor adımlardan birisidir. 

 

Türk lirası ile Kanada doları arasında neredeyse 2 kat olan fark yüzünden genelde herkes biranönce kendi iş alanı olsun veya olmasın iş bulabilmek ve kendisini yada ailesini finanse etmek ister. Kanadaya yeni gelmiş olan birçok farklı ülke vatandaşının yaptığı gibi Türklerde istemedikleri işlerde çalışmak zorunda kalırlar ki uzun bir iş arayışından ve birikimin azalmasından sonra geriye tek kalan seçenek budur.

Çalışma izni olanlar için Kanada’da çalışma hayatınıza iyi bir başlangıç yapmanın tek yolu genelde her şehirde veya büyük şehirlerde çok daha yaygın olarak bulunan Employment & Social Servisler’ e giderek kayıt olmaktır. Kanada hükümeti bu hizmetle ücretsiz olarak CV yani Resume oluşturmaktan mülakat tekniklerine ve sizin için uygun olan işi bulmaya kadar her türlü servisi sunmaktadır. Eğerki iş alanınızı çok kısıtlamazsanız bu servisler tarafından en kısa süre içerisinde size haftalık çalışma saati, iş tanımı ve saatlik ücretin belirtildiği iş fırsatları sunulmakta ve sizin için mülakat tarih ve saati bile ayarlamaktadır.

Kanada’da Çalışma ve İş Bulma – İş Bulma Kurumları
Size yakın olan servisi bulunduğunuz ilin adı ve devamında Employment Services kelimelerini beraber internet üzerinde aratıp bulabilir ve bir adet kimlik, çalışma izniniz ve çalışma izni belgenizi göstererek “Service Ontario” şubelerinden herhangi birine giderek alabileceğiniz SIN numaranız ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır.
İngilizcenizin kötü olması sizin için bir engel değildir çünkü devlet kurumları ve özel kurumlar dahil birçok ofiste sizler gibi Kanada’da yeni olan ve İngilizcesi ilk seviyelerde olan birçok kişi bulunmaktadır. Aynı zamanda part-time çalışıp iş tecrübesi kazanmış olur ve çalışmadığınız zamanlarda veya akşamlarıda dil okuluna devam edebilirsiniz.
Employment Service’lerin birçoğu maddi durumu yeterli olmayanlar için sürekli iş görüşmelerine gidebilmeleri için aylık olarak ücretsiz hem otobüs hemde otobüslerde geçen metro-pass kartından, eğer yoksa görüşmelerde giyeceğiniz birkaç adet kıyafet ücretine ve kadar karşılıksız destek olabilmektedir. Hatta servisler aracılığı ile iş bulduğunuzda ilk maaşınızı alana kadar maddi olarak sıkışmamanız için iş kıyafetleri bedelinide belirli bir orana kadar karşılamaktadır. Bu ömür boyu verilen bir servis değildir ve Kanada’da çalışma sürecinize başlamanız için de devlet size iş bulma desteğide vermektedir.
Lütfen unutmayınız bu tarz maddi yardım hizmetleri sadece Kanada hükümetinin belirlediği bazı koşullara uyan, bunun için belgesi bulunan ve maddi durumu gerçekten kötü olup ihtiyacı olan kişiler için hükümete bağlı çalışan diğer başka servislerle ortak çalışarak verilmektedir.
Eğerki bu süreçte kendinizi toparlayana kadar kısa sürelide olsa bir iş bulup çalışmak veya kendi başınıza iş araştırmak isterseniz Jobbank, Indeed gibi iş arama sitelerine ücretsiz online üye olup resume’nizi oluşturup iş araştırarabilir veya Kijiji.ca adresinde full time, geçici, sezonluk veya günlük iş ilanlarına göz atabilirsiniz.
https://www.jobs.alberta.ca/
http://www.albertajobcentre.ca/
http://www.albertajobs.com/
http://www.jobbank.gc.ca/
http://www.workopolis.com/EN/job-search ... nada&lg=en
http://www.edmontonjobboard.ca/
https://edmonton.taleo.net/careersectio ... search.ftl?
http://www.wowjobs.ca/BrowseResults.asp ... MONTON&s=d
http://jobs.working.com/careers/jobsear ... e=advanced


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ