28 Ekim 2016 Cuma

Burger King Bayilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fast food, gıda sektörünün temel yapı taşlarından biri olma özelliğini korumaktadır. Günümüzde birçok insan fast food gıdaları tercih etmektedir.

Bu hazır gıdalar ne kadar sağlık konusunda güvence vermese de bazı firmalar bu işte uzmanlaşmıştır. Fast food denince akla gelen ilk isimlerden biri olma namına sahip Burger King, bu işin hakkını vererek yapan firmalardan biridir. 1995’ten beri, 7’den 70’e birçok insanın temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme ihtiyacını hakkıyla karşılaşmıştır. Bu kadar büyük bir firmanın geniş bir franchise sistemine sahip olması şaşılacak bir durum değildir. Franchise sistemini sağlamlaştırmak adına büyük adımlar atarak marketing ağını güçlendirmiş ve adını birçok merkezde duyurmayı başarmıştır.
Neden Burger King?
1995 yılından beri gıda pazarında diğer firmalarla yarış içerisinde olan Burger King, kısa sürede alanında markalaşmış ve adını sağlam bir yere oturtmuştur. Türkiye’de Master Franchise sisteminin lisans haklarına sahip olduğu şirket, TAB Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’dir. Restoran zincirini daha da kuvvetlendirmek, büyütmek adına verdiği bayiliklerin lisansı 20 yıllıktır. Bu lisansı almaya hak kazanan işletmeciler, Burger King restoranlarından birini işletebilmektedir.
Burger King’in müşterileri tarafından özenle tercih edilmesinde birçok etken rol oynamaktadır. Yalnızca marka ismiyle ön planda olmayan firma, uluslararası alanda kazandığı özelliklerle ün salmıştır. Firma, uluslararası kalite ve hijyen standartlarına uygun olarak faaliyet göstermektedir. Lezzetli ürünleri ve zengin menüsü ile sektörünün en çok tercih edilen markası olmuştur. Bu kadar çok tercih edilmesinin sonucu olarak yalnızca Türkiye’de, 600’ün üzerinde şubesi vardır.  Bunun yanında dünyada 82 ülkede 12 binden fazla restorana sahiptir.
Dünyaca lider marka, vermiş olduğu hizmet kalitesi ve dünya çapında çokça tercih edilmesi sebebiyle birçok ödüle layık görülmüştür. Bu ödüllere örnek olarak “Türkiye’nin En Samimi Markası” ödülü verilebilir. Bunun yanında açtığı restoranlar zinciri sayesinde birçok kesimden insana istihdam sağlamış ve iş olanağı yaratmıştır. Burger King’in kuruluşundan bu yana kazandığı ödülleri bu linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Burger King Franchise Olma Süreci:

Burger King firmasının bayilik vereceği işletmecilerde aradığı özellikler TAB Gıda aracılığıyla belirlenmektedir. Firma olarak, başarmayı amaç edinmiş girişimci ruha sahip işletmecileri tercih etmektedirler. Bunun yanında Franchise adayının iş geçmişinin başarılı ve yeterli iş tecrübesine sahip olması beklenmektedir. Adayın tüm şartları sağlamasının yanında bayilik almak için yeterli sermaye birikimine sahip olması gerekmektedir.
  • Eğitim: 
    Adayın, TAB Gıda’nın belirlediği aday olma şartlarını sağladıktan sonra belli bir eğitim sürecinden geçmesi beklenmektedir.
  • Destek Hizmetleri: 
    Bayilik sahibi olma hakkını kazanan adaylara restoranın işletmeye açıldığı ilk günden son güne kadar birçok alanda destek hizmetleri verilmektedir. Firma; marketing, pazarlama, satın alma-verme, ekip eğitimi, insan kaynakları ve kalite kontrolü gibi birçok konuda destek vermektedir.
  • Yer Seçimi: 
    Yaya trafiğinin yoğun olduğu işlek merkezlerin seçilmesi, AVM’lerin tercih edilmesi, insan kalabalığının çok olduğu yerlerin seçimi gibi kriterler baz alınarak tercih yapılmalıdır.
  • Yatırım Şartları: 
    Burger King’in bayilik almak isteyen işletmeciler için belirlediği yatırım bedeli  500.000$ ve KDV’dir. Yukarıda da açıkladığımız gibi franchise bayiliklerine verdikleri lisans süresi 20 yıldır. Firma, işletme sahibine ay sonunda net ciro üzerinden %13 royalty vermektedir.
  • Fiziksel Özellikler İçin Belirlenen Şartlar:
    Adaylar bayilik açacakları iş yerini giriş katında seçmelidir. Giriş katının ölçüleri min 120 m2, toplam kapalı alan ise min 300 m2 olmak zorundadır. Ön cephenin genişlik ölçüleri 6.5 metre ve her kata ait tavan yüksekliği  2.90 metre olacak şekilde seçilmelidir. Adayların seçtiği mekanın şartlara uygunluğu test edildikten sonra TAB Gıda tarafından onaylanmaktadır.
Burger King Bayilik Almak İçin: 

Burger King Franchising Ön Başvuru Formu için bu linke tıklayınız.
Burger King Bayilik İletişim Bilgileri:
Adres: Dikilitaş Mahallesi Emirhan Caddesi No:109 Beşiktaş/İSTANBUL
Telefon No: 444 54 64
Faks: (0212)236 56 45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ