2 Ocak 2017 Pazartesi

İsveç'te çalışmak iş imkanları

İsveç’te çalışma izni almak için ne gerekmektedir?

 Avrupanın zengin ülkelerinden olarak bildiğimiz isveç’te çok sayıda pozisyon içinde istihdam edilmek üzere çok sayıda işçinin arandığıda bilinmektedir. İsveç’in başkenti Stockholm olmasına rağmen genellikle istihdam UppsalaMalmö ve Göteborg gibi kalabalık şehirlerde İsveç iş imkanları nın çok fazla olduğu şehirlerdir.





Yabancı işçiler, sektördeki ihtiyaca göre her pozisyon için alınabilmektedir. Ülkede en çok da doktor, dişçi, hemşire, IT teknisyeni, mühendis, elektrik teknisyeni ve el becerisi gerektiren ustalık alanlarında elemanlara ihtiyaç duyuluyor.
İsveç’in yabancı emekçi çalıştırma şartları diğer ülkelere göre farklıdır. İsveç’te kalifiye veya kalifiye olmayan işçiler pazar ihtiyacına göre alınabilir. İsveç hükümeti yurtdışından işçi çalıştırmak isteyen firmaların getirecekleri işçilere İsveç kanunları gereğince maaş ödenmesini şart koşmaktadır. Yabancı işçilerin tüm sosyal haklardan faydalanabilmelerini garanti altına alınmasının takipçisi olmaktadır. Yabancı işçilere deneme için 2 yıllık bir süre tanınmaktadır.

İsveç’te çalışma izni hakkında bilgiler için tıkla!

 

 

1 yorum:

  1. firmaların getirecekleri işçilere İsveç kanunları gereğince maaş ödenmesini şart koşmaktadır

    YanıtlaSil

YEMEK TARİFLERİ