26 Şubat 2017 Pazar

Büyük Şehirlerdeki Yüksek Puanlı Liseler

Büyük şehirlerdeki vatandaş sayısı neredeyse tüm ülkenin vatandaşların sayısıyla neredeyse aynı denilebilir. Mesela İstanbul’un nüfusu 15 milyonun üstünde bu da yaklaşık ülkenin dörtte biridir. 


Tabi ki buna bağlı olarak da okul hastane gibi kurumların sayısının en fazla olduğu illerin başında geliyorlar. Mesela akdeniz bölgesinin yıldız şehirlerinden olan Adana’da bir çok şehir okul vardır. Bunlardan en önemli olanları Çukurova ilçesinde bulunan Çeaş Anadolu lisesi, Çukurova Anadolu lisesi, Adana fen lisesi, Seyhan İmkb fen lisesi gibi liselerdir. Bu liselerin yani Adana lise puanları bütün bu anlatılanlarla beraber oldukça yüksek olduğu görülmektedir.
Aynı şekilde Ankara’da ki liseler de kalite noktasında Adana’daki liselerden hiç te düşük değillerdir ve hatta çok daha yüksektir denilebilir. Ankara’daki liseler arasında yine en önemli liseler şu şekilde sıralanabilir; Ankara fen lisesi, Ankara pursaklar fen lisesi, Polatlı fen lisesi gibi fen liseleri gibi liseler. Pe ki bu liselerin puanları ne kadardır? Ne kadar yüksektir? Tüm büyük şehirlerde olduğu gibi Ankara lise puanları da oldukça yüksektir. Neredeyse tamamen doğru yapan öğrenciler bu liselere girebilmektedirler.
Yine aynı şekilde İstanbul liseleri arasında da ülkenin en iyi liseleri bulunmaktadır. Bunlar da neredeyse tam puana sahip olan liseler şu şekilde sıralanabilir. İstanbul Atatürk fen lisesi, çapa fen lisesi, Yüksel İlhan Alanyalı fen lisesi şeklinde ifade edilebilir. Görüldüğü İstanbul lise puanları da Türkiye’nin en yüksek puanları liseleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ