8 Şubat 2017 Çarşamba

Fen Liseleri Taban Puanları Neye Göre Belirlenmekte?

Anne babalar artık çocuklarının eğitimlerine hiç olmadığı kadar büyük önem veriyorlar. Öyle ki geçmiş dönemlerde yalnızca üniversite dönemleri ile alakalı seçimler yapılmak istendiği zaman ciddi araştırmalar yapıyorlardı. 

Ancak şimdilerde bu konuda oldukça ciddi değişimler kendini göstermeye başladı. Öyle ki anne babalar ilkokulun bitmesinden sonra en iyi liselere çocuklarının girebilmesi adına İstanbul fen lisesi taban puanları ile ilgili incelemelerde bulunuyorlar. Sonrasında da bu puanlara ve öğrencilerin sınavlar esnasında elde etmiş oldukları puanlara göre gerekli olan her türlü çalışmanın yapılmasına özen gösteriyorlar. Bu taban puanlar incelenirken pek çok ailenin akıllarına birbirinden farklı sorular gelmekte.

Bu soruların başında ise Ankara fen lisesi taban puanlarının neye göre belirlenmiş olduğu geliyor. Yine Akdeniz bölgesinin önemli liselerinin başında adana fen lisesi taban puanları gelmektedir. Çünkü bakıldığı zaman bu liselerin puanlarında her sene değişim olmaktadır. Değişimin temel sebebi ise o sene liseye giren öğrencilerin en sonunun almış olduğu puandır. Yani bir sene öncesinde tercih listesine o liseye yazarak yerleşmiş olan öğrencilere göre taban puanlarda değişimler göstermektedir. Daha öncesinde öğrenci almayan yani yeni açılmış olan liseler için ise çevresinde yer alan liseler için var olan taban puanlarına göre tahmini puanlar düşünülebilmektedir. Ancak kesin sonuçların alınması adına mutlaka taban puanlarının dikkatli bir şekilde incelenmesi ve daha sonrasında da buna göre öğrencinin aldığı puana göre tercih yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ