8 Şubat 2017 Çarşamba

Orta dereceli Üniversitelerin İçin Taban Puanları

Şimdilerde öğrenciler üniversite tercihlerini yaparken geçmiş dönemlerin aksine çok daha farklı detaylara dikkat etmekte. 

Bu sayede de isteklerini yerine getirebilecek üniversitelere ve bölümlere yerleşme oranları da ciddi oranda artış gösteriyor. Gerek kampusu gerekse öğrenim kalitesi ve bölüm çeşitliliği bakımından Çukurova Üniversitesi uzun süredir öğrencilerin tercih listelerinde en fazla yer verdiği üniversitelerden bir tanesi olma özelliğine sahip. Böyle olunca da Çukurova Üniversitesi taban puanları ile alakalı yapmakta oldukları araştırmalar da tercih dönemi öncesinde en fazla araştırma yaptıkları konulardan bir tanesi oluyor. Süleyman demirel üniversitesi taban puanları yine en çok arananlardan bir tanesi. Diğer üniversitelerde olduğu gibi burada da taban puanlar üniversitenin o bölümüne giriş yapan öğrencilerin en sonuncusunu puanı olarak belirlenmekte.

Uzun zamandır yeni bir bölüm açılmayan üniversitede bundan dolayı taban puan incelemesi yapan öğrenciler herhangi bir sürpriz ile karşılaşmadan diledikleri bölüm için taban puan incelemesini yapabiliyorlar. Ön lisans ve lisans alanında eğitim vermekte olan Akdeniz Üniversitesi taban puanları her sene değiştiği için öğrencilerin geniş aralıklı bir puan incelemesi yapmak yerine bir önceki senenin puanlarına bakarak tercih yapmaları yeterli olacaktır. Üniversite bünyesinde yer almakta olan bölümlere girecek olan öğrenciler için hazırlanmakta olan bu taban puanlar listesi üzerinden hangi bölüme girilmek isteniyorsa ona bakılabilir, böylece ister hazırlık ister tercih döneminde istenilen bölümler arasından seçimlerin yapılması işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ