8 Şubat 2017 Çarşamba

Sağlık Fakültelerinin Taban Puanları

Öğrencilerin büyük bir kısmına gerek ilkokulda gerekse lise döneminde ileride hangi mesleği yapmak istedikleri sorulduğunda ağırlıklı olarak alınacak olan cevap doktorluk olmakta. 


Oldukça zorlu bir eğitim sürecine sahip olan doktorluk için öncelikli olarak tıp fakültesine giriş yapılması gerekmektedir. Burada alınacak olan 6 yıllık eğitimin ardından ise girilecek olan sınav ile birlikte hangi bölümde uzmanlaşılmak isteniyorsa onun için alınacak olan eğitim ile birlikte istenilen sonuçlar da elde edilmiş olacaktır. Sayısal bölümden öğrenci alan tıp fakültesi taban puanları genel olarak pek çok farklı bölümün taban puanlarına nazaran daha yüksektir. Böyle olunca öğrenciler tıp fakültelerine girmenin çok zor olduğunu düşünürler.

Gerçekte ise düzenli bir şekilde yapılacak olan çalışmalardan sonra istenilen şehirde yer alan tıp fakültelerine rahatlıkla giriş yapılmış olacaktır. Tıp fakültesi taban puanlarına bakıldığı zaman ilk olarak görülen şeylerden biri İstanbul ve Ankara’daki üniversitelerdeki tıp fakültelerinin puanlarının diğerlerine nazaran yüksek olması. Yine aynı şekilde diş hekimliği fakültesi taban puanları ve eczacılık fakültesi taban puanları bu büyük şehirlerde oldukça yüksektir. Ancak pek çok farklı şehirdeki üniversitelerde tıp fakültelerinin açılmış olması sayesinde öğrenciler doktor olma hedeflerini gerçekleştirmek adına düzenli olarak ders çalıştıkları takdirde hiçbir sorun yaşamadan tığ fakültesine giriş yapabileceklerdir. Birçok kişi her ne kadar 6 sene boyunca eğitim almasının ardından direkt olarak doktorluk yapabileceklerini düşünüyor olsalar da bu alanda eğitim almadan önce gerekli olan niteliklere sahip olunup olunulmadığına karar verilerek bu alanda tercih yapılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ