8 Şubat 2017 Çarşamba

Bazı Sosyal Bölümlerinin Taban Puanları

Adaletin savunucularını yetiştiren hukuk fakültesi, her sene en fazla öğrenci alımı yapan bölümlerden bir tanesi olarak bilinmekte. 

Pek çok farklı üniversite içerisinde yer alan hukuk fakültelerine her sene de yine büyük bir oranda alım yapılmakta. Lise döneminde öğrencilerin büyük bir kısmı hukuk taban puanları ile alakalı araştırmalar yaparak hangi üniversiteye girmek istediklerine karar verebiliyorlar. Hukuk fakültesi sayısının fazla olması, aynı şekilde taban puanlarının da geniş bir yelpaze üzerinden öğrencilere sunulması anlamına geliyor. Üniversiteye ve orada yer alan bölümlere giriş taban puanlarına göre de öğrenci alımları her sene düzenli olarak yapıldığından, öğrenciler istedikleri şehirdeki üniversitede hukuk bölümüne giriş yapabilirler.

Birçok kişi yalnızca hukuk taban puanlarına baktıktan sonra direkt olarak hangi üniversiteleri tercih etmeleri gerektiğine karar veriyorlar ancak bu bölümde başarılı olmak adına nelere dikkat edilmesi konusunda ne yazık ki tam olarak fikir sahibi değiller. Böyle olunca da büyük bir hevesle girdikleri hukuk fakültesine giriş yaptıktan kısa bir süre sonrasında bölümdeki dersler ile alakalı başarılı sonuçlar elde edemiyorlar. Böylesi durumların önüne geçmek adına eğer ki hukuk fakültesinde başarılı olunacağı düşünülüyorsa bunun için puanların yeterli olduğu en iyi şehirde yer alan fakülteler içerisinden seçim yapılmalıdır. Bu seçimin sonrasında öğrenciler kariyer planlamasını tam anlamıyla istenildiği şekilde yapma imkanına erişmiş olacaklar. Aynı şekilde ilahiyat fakültesi taban puanları da dikkatle tercih edilecek kadar son zamanlarda yükselen puanlardandır. Çünkü her ilahiyat fakültesini bitiren öğretmen veya imam olamayabiliyor. Sosyal bölümlerin yanı sıra dil puanları olarak oldukça yüksek olan İngilizce öğretmenliği taban puanları öğrencilerin fazlasıyla tercih etmelerinden dolayı gittikçe yükselmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ