8 Şubat 2017 Çarşamba

Teog Puanları Bu Sene Nasıl Olacak?

Son zamanlarda dershanelerin kapatılması herkesin ağzında. Dershanelerin son bulması yahut farklı şekilde özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi yerine değişik  bir ad ve kurum tanımıyla varlıklarını sürdüreceklerini söyleyen MEB "Hükümet dershaneleri net olarak kapatmak yerine tamamen destek vererek devlet eliyle kaliteli okullar meydana getirmelidir” diyerek bir fikir beyan etmiştir. 
Peki gerçekten bu olay gerçekleştirilebilecek mi ve bu teog taban puanlarına , Anadolu lisesi taban puanlarına nasıl bir fayda sağlayacak. Özellikle güneydoğuda illerinde ki mesela Ağrı’daki fen liseleri yani Ağrı fen lisesi puanları bu durumdan ciddi etkilenebilmektedir.
Devletin eğitim politikalarıyla ilgili en mühim yanlışı eğitimde eşitlik olmaması ve eğitimde ortak kalite standardını elde edememiş olmasıdır diyen bir çok kesim bulunmaktadır. Peki hangisi yanlış. Kuralcı ve imtihan merkezli bir eğitim sistemine sahip olmamız da aslında bir şekilde bazı kesimler tarafından da yanlış kabul edilememekte. Altyapısı tam olmayan, donanımsız ve hocasız okullarda okuyan yoksul, dar ve düşük gelirli ailelerin çocuklarına bir imkan ve umut veren dershanelerin kapatılması eğitim sistemimizin sonuçlarında ve sistemin gidişatında büyük yıkımlar ve sıkıntılar oluşturmaz mı acaba.
Bütün bunlar aslında yeni sistem teog den sonra sağlık meslek ve Anadolu lisesi neticelerine göre aslında ortaya çıkacağı ortadadır. Örneğin amasya fen lisesi puanları, ankara fen lisesi puanları bu durumdan nasıl etkileneceği merak konusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ