26 Şubat 2017 Pazar

Sosyal Liseler ve imam hatipler

Ülkemizde genelde öğrenciler sosyal bölümlerden sınavlara girmektedir. Bunun birçok nedeni vardır. Bunlardan ilki sayısal eğitim sözel eğitime göre daha kötüdür denilebilir. Ayrıca bu durumun öğrencilere bakan kısmı sözel konulara çalışmak sayısal konulara çalışmaktan çok daha kolaydır.




Öğrenciler profesyonel bir desteğe ihtiyaç duymadan kendi başlarına sözel konulara çalışabilmektedir. Sonuç olarak sözel bölümleri üniversite sınavlarında kazanmak çok daha kolay olmaktadır. Zaten ülkemizin üniversitelerine bakıldığı zaman görülmektedir ki sayısal bölümlerden çok daha fazla sözel bölüm bulunmaktadır. Bu olayın en açık belirtisi sosyal bilimler liseleri puanlarının fen lisesi puanlarına göre çok daha düşük olmasıdır.
Sosyal bilimler lisesi puanları gerçi tüm iller bazında bakılması imkansız çünkü tüm şehirlerimizde sosyal bilimler lisesi bulunmamaktadır.  Bunun yanında diğer bir sosyal lise olarak imam hatip liseleri de son yıllarda çok tercih edilen liselerden birisidir. Çünkü imam hatip liseleri mezunları da lise çıkışında iş bulma imkanına sahiplerdir.
Ayrıca ilahiyat okumak isteyenler için de imam hatip liseleri çok ehemmiyetli liseler arasındadır. Tabi ki bunlara bağlı olarak imam hatip liselerini çok rağbet artmış ve imam hatip lisesi puanları da yükselmiştir. Aslında sadece sosyal bilimler liseleri ve imam hatip liselerinin puanları değil tüm okulların puanları gittikçe artmaktadır. Çünkü artık gerek veliler gerek ise öğrenciler bilinçli olarak sınavlara çalışmaktalar. Bunun sonucu olarak ta lise taban puanları yükselmektedir. Ama sadece ehemmiyet vermekle olmuyor. Çok çalışıp iyi puanlar alıp iyi bir liseye iyi bir üniversiteye gitmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YEMEK TARİFLERİ